Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/qrmenucom/public_html/menu/themes/menu/includes/header.php on line 8

Appetizer Olive Oil 250 ml
285 TL

İlk Tadım Zeytinyağı -

Erken Hasat Soğuk Sıkım / 250 ml

Kahvaltıda ya da yemek öncesinde banmalık olarak tadımlamanız için Kaptanın Çiftliği ile ürettiğimiz İlk Tadım Zeytinyağı, Manisa Köprübaşı’nda yetiştirilen Arbekina zeytinlerinden elde edilir. Limitli üretim zeytinler morarmaya başladığı anda hasat başlar. 2 saat içerisinde 27 °C’de  soğuk sıkım yöntemiyle sıkılarak asit oluşumunun önüne geçilir. Aynı gün filtrelenir, bu işlem sırasında kağıt filtre kullanılır. Bu şekilde tadı korunarak şişelenir.

Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve karlı geçen iklim, zeytine özgün bir tat olarak yansır. Başlangıç lezzeti olarak yoğun ve pürüzsüz bir aroma sunar.


Tat Notası: Çimen, domates sapı, roka, yeşil erik, enginar

Damakta kalan: Yüksek meyvemsilik, hafif acılık ve yakıcılık 

Koku: Meyvemsi, yeşil erik, çimen 

Maksimum Asidite: %0.2

Polifenol: 380-400 mg/l

Hasat / Lokasyon: Kasım 2020 / Köprübaşı, Manisa

İlk Tadım Zeytinyağı’nı ekmek, galeta ya da focaccia ile tadımlayabilir, nar ekşisi ya da zahter ile tatlandırabilirsiniz.

İlk Tadım Zeytinyağı’nın şişesi, doğaya karşı bilinçli bir yaklaşımla yeniden kullanmak isteyeceğiniz, özgün yorumlara açık objeler olarak düşünülür, tasarlanır.


Nitelikli Yağ
Düşük asiditeli erken hasat zeytinyağı; vücudun enerjisini korur, sindirim sistemini düzenler, metabolizmayı hızlandırır, sinir sistemini destekler.


Antioksidan

İçeriğindeki yüksek polifenol sayesinde antioksidan kaynağıdır. Kolesterolün dengede tutulmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. 


Yenilenme

A, D ve E vitamini bakımından zengin olup vücut hücrelerinin yenilenmesini ve korunmasını sağlar. Cildinize, gözlerinize ve saçlarınıza parlaklık verir.